واگذاری توسعه بلوك های اكتشافی به شركت های ایرانی
به گزارش نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران صبح امروز (پنج شنبه؛28 اردیبهشت ماه) در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درخصوص جزئیات 16 بلوک اکتشافی جدید با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران هیچ مرزی برای اکتشافات در کشور قائل نیست گفت: کل پهنه کشور میتواند بلوکهای اکتشافی را دربر بگیرد. در گذشته 10 بلوک اکتشافی تعریف شده بود و در این دولت 16 بلوک اکتشافی برای انجام اقدامات اکتشافی تهیه شده است.
خجستهمهر گفت: بر اساس شواهد و خطوط لرزهای که از گذشته بوده، این 16 بلوک با ارزش سرمایهگذاری 1.2 میلیارد دلاری تعریف شده است.
وی افزود: ترجیح بر این است که از مدلهای قراردادی توامان اکتشاف و توسعه در این بلوک استفاده شود و هر شرکتی که بتواند ریسک اکتشافات را قبول کند، توسعه این بلوک اکتشافی را در اختیارشان قرار میدهیم.
اعلام جزئیات مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با روسیه
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر جزئیات مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با روسیه گفت: مذاکرات فشردهای را با شرکتهای روسی دنبال میکنیم و تا کنون حدود 3 هزار و 100 نفر ساعت، مذاکرات فنی و قراردادی با روسها داشتهایم که 6 میدان نفتی و 2 میدان گازی در محور این مذاکرات قرار دارند.
خجستهمهر همچنین در پاسخ به پرسش خبرگزاری پلتس مبنی بر قراردادهای در حال اجرا با شرکتهای روسی گفت: با شرکتهای روسی 7 قرارداد نفتی در غرب و جنوب کشور در حال اجرا داریم که میادین آبان، پایدار غرب، پایدار شرق، چشمه خوش، دالپری، شادگان و کوپال را با حجم سرمایهگذاری حدود 4 میلیارد دلار شامل میشود، همچنین یکی از شرکتهای روسی کارخانه تولید پمپهای درونچاهی در استان خوزستان را به بهرهبرداری رسانده است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حذف دلار از مبادلات تجاری توضیح داد: راهبرد جمهوری اسلامی حذف دلار از مبادلات تجاری است که دستاوردهای اقتصادی بسیار مهمی را برای کشور به همراه خواهد داشت، اما درباره جزئیات آن بانک مرکزی باید پاسخگو باشد. در حال حاضر سرمایهگذاریها و مبادلات در شرکت ملی نفت ایران منحصر به دلار نیست و سایر ارزها را هم شامل میشود، ضمن اینکه رویکردمان در شرکت ملی نفت این است که تا آنجایی که امکان دارد، قراردادها را بویژه در داخل به صورت ریالی منعقد کنیم و از انعقاد قراردادهای دلاری که نیازمند تأمین ارز در بخش خریدهای خارجی نیستند، اجتناب میکنیم.
طرح های فشارافزایی پارس جنوبی با جدیت دنبال می شود
وی درباره طرحهای فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی نیز اظهار کرد: فشارافزایی پارس جنوبی نه تنها برای ما بلکه در کشور همسایه نیز نیازمند یک تکنولوژی جدید است که اقدامات زیادی در دو جبهه در این زمینه در شرکت ملی نفت ایران انجام شده است.
خجستهمهر گفت: یک طرح پایلوت در بخش فشارافزایی میدان پارس جنوبی تعریف شده که سه اقدام مهم را دنبال میکند. کمپرسورهایی که قرار است در این طرح استفاده شود، توسط یک شرکت ایرانی در دو سناریو برای بخش خشکی و فراساحلی در حال ساخت هستند و تا دو الی سه ماه آینده قرارداد EPC این طرح پایلوت منعقد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: از منظر فنی، راهبردی و تخصیص منابع مالی هیچ طرحی نسبت به این طرح در اولویت قرار ندارد و برای اینکه بتوانیم از تمام ایدهها بهرهمند شویم، یک کمیته راهبردی در این زمینه تشکیل شده که یکی از وظایف آن، گسیل تمام ایدهها و استفاده از توان ساخت و اجرا در کل کشور است. همزمان با استفاده از تمامی ظرفیتهای داخلی، اگر به ظرفیت خارجی نیز دسترسی پیدا کنیم، قطعا از آن استفاده خواهیم کرد.
هیچ محدودیتی برای حضور شرکت های خارجی وجود ندارد
خجستهمهر درخصوص جذب سرمایه و همکاری با شرکتهای چینی نیز گفت: هیچگونه قید، محدودیت یا منعی برای حضور شرکتهای خارجی از هر کشوری وجود ندارد.
معاون وزیر نفت درباره جزئیات کشف یک میدان جدید در استان هرمزگان نیز توضیح داد: انجام و تکمیل فعالیتهای اکتشافی ثروت کشور را تثبیت میکند. اطلاعات نشان میدهد که کشور دارای ذخایر شناختهنشده قابل توجهی است که با انجام فعالیتهای اکتشافی به تدریج و متناسباً به حجم ذخایر قبلی افزوده میشود. در همین ارتباط، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به یک ساختار هیدروکربوری از نوع گاز رسیده که گستره آن چهار میدان گازی با برآورد 23 هزار میلیارد مترمکعب ذخایر درجا است. این بلوک اکتشافی با نام بامداد در استان هرمزگان و در کنار میدان گازی کیش قرار گرفته است.
خجستهمهر در پایان درباره استقبال از گواهی سپرده معاملات نفتی اظهار کرد: از این طرح یک استقبال نسبی شده و فروش مناسبی هم داشته است، همچنین برخی از سرمایهگذاران خارجی با مذاکره با شرکت ملی نفت ایران اعلام آمادگی کردهاند که در قبال انجام سرمایهگذاری در ایران، اوراق سپرده را در کشورهای خارجی به فروش برسانند.