نقدی بر هجمه حامیان آمریکا به سند همکاری ۲۵ساله ایران و چین
یک ماه بعد یعنی اواخر سال 97 وی یک بار دیگر تأکید کرد دولت حق واگذاری کیش به چینیها را ندارد. حسن نوروزی نماینده مردم رباطکریم در مجلس با اشاره به تذکر کتبی خود به رئیس جمهور مبنی بر واگذاری جزیره کیش به چینیها به تسنیم گفته بود: مذاکراتی از سوی دولت در حال انجام بود که جزیره کیش بهمدت 25ساله به چینیها واگذار شود.
وی با تأکید بر اینکه اگر چنین مذاکرات و واگذاریهایی بخواهد صورت بگیرد باید در مجلس نیز بررسی شود، افزود: دولت حق انعقاد چنین قراردادهایی را ندارد، معاهداتی که مربوط به واگذاری بخشی از سرزمین است باید در مجلس بررسی و بحث شود و دولت نمیتواند مستقیم به چنین موضوعاتی ورود کند.
پس از ماهها (یک سال و چهار ماه) سرانجام تیرماه سال گذشته دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد در واکنش به انتشار شایعاتی مبنی بر واگذاری بخشهایی از سواحل جنوبی کشور و جزیره کیش به چینیها اعلام کرد: این اخبار هیچ منبع و منشأ مستندی ندارد و سوابق این کذبیات به صفحاتی متعلق به افراد وابسته به بیگانگان در فضای مجازی بوده که بهدفعات تکذیب شده است. حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بر همه اهداف ارجحیت داشته و دارد و تمامی ارکان نظام و بهتبع آن همه بخشهای دولت در همین راستا قدم برمیدارند. همانطور که در صحبتهای سخنگوی دولت هم تأکید شد در قرارداد ٢٥ساله با چین هیچ مسئله محرمانهای وجود ندارد و تاکنون هیچ قراردادی برای واگذاری زمین و بندر نداشتهایم.
اما با وجود این تکذیب از هفته گذشته با امضای سند راهبردی همکاری 25ساله ایران و چین، یک بار دیگر مخالفتها علیه این سند تشدید شده است. فارغ از خیالی بودن ادعای واگذاری جزیره کیش به چینیها، ذکر چند مورد در خصوص همکاری بلندمدت اقتصادی بین کشورها ضروری است.
این نوع همکاریها دارای سابقه طولانی است و همکاری ایران و چین مسئله تازهای نیست که برخی همراهان تحریم آمریکا با شدت هرچه تمام به آن هجمه وارد کردهاند.
جالب است بدانید، تا سال 2016 میلادی 21 کشور دنیا و حتی رژیم غاصب صهیونیستی و عربستان با چین قرارداد توسعه و بهرهبرداری بنادر امضا کردند ولی هیچ کسی از این قراردادها به کشورفروشی تعبیر نکرد. سال 2010 میلادی کره شمالی و چین برای توسعه زیرساختهای بندر راجین قرارداد همکاری 10سالهای را امضا کردهاند. چینیها از سال 2003 میلادی با امضای قراردادی بلندمدت توسعه زیرساختهای بندر گوادر در پاکستان بهعنوان یکی از رقبای بندر چابهار را آغاز کردهاند. همچنین سال 2008 میلادی یعنی 13 سال قبل چینیها توسعه بندر هامبوناتا در سریلانکا را طی قراردادی بهعهده گرفتهاند.
همکاریهای بلندمدت با کشورهای میانمار، استرالیا، مالزی، بنگلادش، امارات، عمان، کنیا، تانزانیا، جیبوتی، مصر، ترکیه، یونان، مراکش، الجزایر، موریتانی و آنگولا در فهرست بلند قرارداد چینیها برای توسعه زیرساختها دیده میشود.
واقعیت آن است بیش از همه خود آمریکا از امضای سند همکاری 25ساله ایران و چین عصبانی است، چراکه قطعاً با این اقدام راهبردی برنامه تحریم ایران بیاثر خواهد شد. نکته جالب توجه اینکه برخی دوستداران آمریکا در داخل کشور نیز همان حرفهای آمریکاییها را تَکرار میکنند و با استناد به برخی موهومات، خیالپردازی و با هدف تشویش اذهان عمومی با این همکاری مخالف اند و از این سند بهعنوان کشورفروشی یاد میکنند.
منبع: تسنیم