موارد اختلافی در مذاکرات وین از تعداد انگشتان یک دست کمتر است
وی امروز دوشنبه گفت: آمریکا از توافق برجام خارج شده و خواستار بازگشت به این شده است و ایران تاکنون هیچ تغییری در رفتار آمریکا ندیده است.
خطیبزاده گفت که هنوز درباره تعیین سفیر جدید در یمن تصمیمگیری نشده است و باید مراحل نهایی آن انجام شود. او با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان سعودی درباره ایران گفت که داشتن روابط با ریاض قطعاً بهنفع دو کشور و منطقه است و گفتوگوها بین تهران و ریاض را خوب توصیف کرد.
او گفت: در دور پنجم تلاش کنیم که از فضای مثبت برای گفتوگو استفاده کنیم و در صورت آمادگی عربستان سعودی، ایران نیز به این گفتوگوها سرعت خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که روابط ایران با افغانستان و مردم این کشور خویشاوندی است و این نگاه را در روابطش با این کشور و مردمانش دارد.
او گفت که سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی به تهران در چارچوب توافقات فنی بود و در این سفر قرار شد همکاریهای جامع فنی و چندمرحلهای انجام شود و به سؤالات آژانس طی یکی دو ماه آینده پاسخ داده شود.
خطیبزاده گفت که گفتوگوها در وین بهشکل طبیعی ادامه دارد و هیئت ایرانی تلاش دارد که منافع و مصالح ایران را تضمین و حفظ کند.
وی درباره اظهارات «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه درباره آینده روابط این کشور با آمریکا و تحریمهای آمریکایی نیز گفت: اظهارات لاوروف را در رسانهها دیدیم و شنیدیم، منتظریم که از مجاری دیپلماتیک جزییات آن را بشنویم، بههرحال گفتوگوهای وین در مسیر خود در حال پیگیری است و همکاری صلحآمیز ایران با کشورهای دیگر از جمله روسیه و چین نباید لطمه ببیند و در این راستا رویکرد روسیه را میفهمیم.
خطیبزاده گفت که توافقی که در وین انجام میشود توافقی است که مسیر بازگشت آمریکا را بهازای پایبندی کامل تعیین میکند و این مسیر یکشبه برای آمریکا نخواهد بود و بستر زمانی برای آن تعریف شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در مورد مواضع چین درباره مذاکرات وین نیز گفت که این کشور تا امروز مواضع سازنده و حمایتی داشته است و در همین بستر نیز اطمینان میرود که همکاریهای دو طرف ادامه داشته باشد.
او گفت که ایران اسلامی تلاش میکند که صدای مظلوم مردم یمن، سوریه و عراق باشد.
سعید خطیبزاده موارد اختلافی باقیمانده در مذاکرات وین را از تعداد انگشتان یک دست کمتر دانست و گفت: «اگر رویکرد آمریکا منطقی باشد، سریعترین توافق در دسترس است. ما هیچ زمانی بهعنوان ضرب الاجل برای مذاکرات نه میپذیریم و نه پایبند هستیم.»
منبع:تسنیم