دیپلماسی تجاری با ژاپن برای مقابله با چین دنبال میشود
به گزارش نبض نفت به نقل از خبرگزاری رویترز، رام امانوئل، شهردار سابق شیکاگو از مارس سال جاری میلادی که به عنوان سفیر آمریکا وارد توکیو شد، بر "دیپلماسی تجاری" تمرکز کرده و برای برقراری پیوندهای تجاری در زمینههایی که برای امنیت اقتصادی اهمیت بیشتری دارند، تلاش میکند.
امانوئل گفت: در حال حاضر یک کمپانی آمریکایی به دنبال یک سرمایهگذاری بالقوه عظیم در ارتباط با تراشهها در ژاپن است که در صورت تحقق، جدیدترین همکاری میان این دو کشور در زمینه نیمه هادیها خواهد شد.
وی از اعلام یک چهارچوب زمانی برای تحقق این امر اجتناب کرد.
سفیر آمریکا در توکیو افزود: دیپلماسی تجاری بخش بزرگی از یک هماهنگی و همکاری اقتصادی فراگیر میان آمریکا و ژاپن است.
آمریکا و ژاپن روز جمعه با تاسیس یک مرکز تحقیقاتی مشترک جدید برای نیمههادیهای نسل بعدی موافقت کردند.
ژاپن اعلام کرده که ۷۰۰ میلیون دلار برای کمک به شرکت آمریکایی "وسترن دیجیتال" و شریکش شرکت "کیوشیا هولدینگز" برای افزایش تولید تراشههای حافظه در یک کارخانه ژاپنی اختصاص میدهد.
امانوئل گفت: این همکاری در حالی صورت میگیرد که چین از قدرت اقتصادیاش برای تحت فشار گذاشتن دیگر کشورها استفاده کرده است.
وی افزود: در اینجا یک الگو وجود دارد؛ اگر آنچه را که شما از نظر سیاسی میگویید دوست نداشته باشند، فشار اقتصادی بر شما وارد میکنند.
وزرای آمریکا و ژاپن روز جمعه در بیانیهای مشترک بدون اشاره به نام کشوری خاص تاکید کردند که با "تهدید اقتصادی" مخالف هستند.
با این حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری گفت: اقدامات اقتصادی تهدید و تلافیجویانه جمهوری خلق چین دیگر کشورها را وادار به انتخابهایی میکند که امنیت، مالکیت معنوی و استقلال اقتصادیشان را به خطر میاندازد.
این در حالی است که چین بارها اعلام کرده که هرگز از تهدید اقتصادی علیه هیچ کشوری استفاده نمیکند و کاملا مخالف هر نوع تهدید سیاسی و دیپلماتیک است. پکن، واشنگتن را به مشارکت در تهدید اقتصادی به اسم امنیت ملی متهم کرده است.
امانوئل گفت: اگر کشوری از سوی چین تحت فشار قرار بگیرد، آمریکا باید با "محرکهای اقتصادی" از جمله استفاده از منابع انرژی به عنوان "اموال استراتژیک" مقابله کند.
ژاپن، بزرگترین خریدار گاز طبیعی مایع (الانجی) جهان، یکی از بازارهای رو به رشد برای گاز طبیعی آمریکاست. براساس دادههای دولت توکیو، واردات گاز الانجی آمریکا توسط ژاپن بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ میلادی دو برابر شده است. راکتورهای کوچک مدولار که نسل جدیدی از نیروگاههای هستهای هستند نیز یکی دیگر از حوزههای همکاری میان این دو کشور محسوب میشوند.
سفیر آمریکا در ژاپن از اظهار نظر درباره اینکه آیا نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از روز دوشنبه تور آسیایی خود را آغاز کرده به تایوان نیز سفر خواهد کرد یا خیر، امتناع کرد.
وی گفت: ما همچنین باید در آموزش کارگرهای ماهر برای حمایت از این صنعت تراشههای حافظه سرمایهگذاری کنیم. هر دو کشور باید بیش از پیش در آموزش دانشمندان، مهندسان و کارگران بیشتر در این صنعت سرمایهگذاری کنند.