واکنش بورس به خبر آزادسازی پول های ایران
در پایان معاملات روز یکشنبه، 129 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 529 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 20 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 80 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت بیمه دانا (دانا)، شرکت سبحان دارو (دسبحان) و شرکت سیمان اصفهان (سصفها) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا)، شرکت لیزینگ ایران وشرق (ولشرق) و شرکت صنعتی بهپاک (بهپاک) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای سخزر (شرکت سیمان خزر)، ولملت (شرکت واسپاری ملت) و وپاسار (بانک پاسارگاد) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) ، شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر) و شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات یکشنبه 26 نماد صف خرید داشتند و 108 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 29 درصدی به 85 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 6 درصد افزایش یافت و 303 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار 111 میلیارد تومان بود و ارزش صفهای خرید نیز در رقم 41 میلیارد تومان ایستاد.
در پایان معاملات نماد غنوش (شرکت نوش مازندران) با صف خرید 16 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از غنوش، نمادهای وتعاون (شرکت بیمه تعاون) و گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد بفجر تعلق داشت که ارزش آن 63 میلیارد تومان بود. پس از بفجر، نمادهای فمراد، خپویش، حپترو و فاذر بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
بورس تهران که در انتهای هفته گذشته دو روز صعودی را پشت سر گذاشته بود، هفته جدید را قرمزپوش آغاز کرد و در دو روز متوالی بیش از 24 هزار واحد ریزش کرد.
وپاسار، میدکو، فارس، کچاد، شپنا، بفجر، اخابر، شتران، شبندر و فملی حکشتی نمادهای بزرگ بورس بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.
همچنین برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. و نمادهای
بپاس، خودرو، شپنا، تفارس، شستا، فملی، خساپا، شبندر، هایوب، دانا، وپاسار
و فارس بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار را داشتند.
ریزش شاخص در روز یکشنبه در حالی رخ داد که خبر آزادی باقر نمازی، زندانی دوتابعیتی ایرانی-امریکایی، با احتمال آزادسازی بخشی از پولهای بلوکه شدن ایران همراه بود. برخی از تحلیلگران این اتفاق را سیگنالی مثبت به بازار تلقی کردند، اما دیروز سمت عرضه بازار رشد کرد و بسیاری از سهامداران حقیقی تصمیم به فروش سهام و خروج پول از بازار گرفتند.
حتی انتشار گزارشهای مالی ماهانه شرکتها نیز نتوانست مانع از ریزش بازار شود. به نظر میرسد ریسکهای سیاسی اثر منفی بزرگی بر بازار سهام گذاشته است. در چنین شرایطی به نظر میرسد همچنان نیروهای نزولی قدرتمندتر هستند و احتمال ریزش بازار بیشتر است.
منبع:اقتصادنیوز