وزارت نفت در یک سال گذشته بیشترین همکاری را برای دانش بنیان کردن صنعت نفت و گاز داشته است
وی افزود: شاید در تأمین ماشینآلات صنایع دچار مشکل شویم، اما میتوانیم بخشی از این مشکل را با تولید و بخشی را با واردات جبران کنیم.
نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس نقش شرکتهای دانشبنیان را در پیشرفت کشور مهم دانست و تصریح کرد: مسیر ما در وزارت دفاع تکیه بر شرکتهای دانشبنیان بود و مشکلات را برطرف کردیم، از این رو باید این مسیر را در حوزه نفت هم بهکار بگیریم و از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در این حوزه استفاده کنیم.
قادری تأکید کرد: در واقع وزارت نفت نیز تمکن مالی و این اعتقاد را دارد که از این شرکتها حمایت کند و کمبودها و فاصلهای را که کشور با کشورهای پیشرفته دارد جبران کند.
وی با اشاره به صادرات کاتالیستهای ایرانی به پتروشیمیهای روسی گفت: با دانشبنیان کردن صنعت نفت و گاز و ارتقای دانش فنی میتوانیم تحریمها را خنثی و تجهیزات را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس اعلام کرد: در کشور شرکتهای فنی مهندسی بسیاری وجود دارد که بخش عمدهای از آنها دانشبنیان هستند و توانستهاند در طراحی و ساخت تجهیزات و تولیدات اقلام مورد نیاز صنایع نفت و گاز نقشآفرینی کنند و اقدامهای بزرگی را رقم بزنند و با تولید بار اول اقلام راهبردی زمینهساز دانشبنیان شدن صنایع بزرگ شوند. بدونشک این شرکتها با توسعه خود میتوانند نیاز کشور را در این شرایط تحریمی در حال و آینده برطرف سازند.
قادری به موضوع پالایشگاههای فراسرزمینی اشاره کرد و افزود: پالایشگاهداری فراسرزمینی باید در کشور مورد توجه قرار گیرد و از دانش و فناوری کشور استفاده شود. در واقع با این اقدامها میتوانیم نیازهای کشورهای دوست و همسایه را برطرف کنیم و مقیاس تولیداتشان را افزایش و هزینهها را کاهش دهیم.
وی گفت: متأسفانه دولت قبل اعتقادی به استفاده از ظرفیتهای داخلی نداشت، اما بر خلاف آنها دولت سیزدهم و وزیر نفت تأکید دارد که از شرکتهای دانشبنیان و ظرفیتها استفاده شود و تلاشهای خوبی نیز در این حوزه صورت گرفته است.
نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس اظهار کرد: میتوان این اقدامها را بیشتر کرد و مجلس هم باید در این باره مشکلات قانونی را برطرف کند و اگر مشکلی در اجرا مشاهده شد با نظارت و پیگیری آن را حل کرد.
منبع:شانا