تلافی روسیه به مذاق نفت خوش آمد
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر و وزیر انرژی واقعی روسیه اعلام کرد: روسیه تولید نفت را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز معادل پنج درصد از تولید این کشور در ماه میلادی آینده کاهش خواهد داد. گروه اوپک پلاس که متشکل از ۲۳ کشور تولید کننده نفت به ریاست عربستان سعودی و روسیه است، در این تصمیم دخیل نبوده است. آمریکا سال میلادی گذشته هنگامی که اوپک پلاس در اکتبر، هدف تولید خود را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش داد، سعودی ها را بابت این تصمیم هدف ملامت قرار داده بود.
کشورهای غربی با هدف کاهش درآمدهای نفتی مسکو در واکنش به جنگ اوکراین، فروش نفت و سوخت روسیه را هدف تحریم و مکانیزمهای سقف قیمت قرار داده اند.
ربکا بابن، معامله گر انرژی ارشد شرکت سی آی بی سی پرایوت ولث آمریکا اظهار کرد: اکثر تحلیلگران برآورد کرده اند که تولید نفت روسیه در سال ۲۰۲۳، به میزان ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد. عاملی که به نفت کمک می کند به کانال بالاتری صعود کند، بهبود تقاضای چین خواهد بود.
تولید نفت روسیه سال گذشته برخلاف پیش بینی ها، افزایش یافت اما فروش نفت این کشور در مواجهه با تحریمهای جدید، با چالش روبرو شده است.
دو نماینده اوپک پلاس به رویترز گفتند: اوپک پلاس پس از اعلام تصمیم کاهش تولید نفت توسط روسیه، قصد ندارد اقدامی انجام دهد.
اندرو لیپو، رئیس شرکت مشاوره لیپو اویل آسوشیتس در این باره گفت: در کوتاه مدت، کاهش تولید روسیه، به دلیل تعمیرات پالایشگاهی برنامه ریزی شده، تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت اما با تداوم بهبود تقاضا، کمبود عرضه شدت خواهد گرفت.
نگرانیهای اقتصادی ناشی از انتشار آمار ضعیف تقاضا از سوی چین و نگرانیهای رکود در آمریکا، روند صعودی قیمتها را محدود کرد. رشد آمار هفتگی متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا و افزایش ذخایر نفت این کشور، از دیگر عوامل منفی برای رشد قیمت بودند.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی خود از قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۳ را از ۹۸ دلار، به ۹۲ دلار کاهش داد. همچنین پیش بینی قیمت سال ۲۰۲۴ را از ۱۰۵ دلار، به ۱۰۰ دلار تنزل داد.
مقامات کشوری اوپک می گویند نفت ممکن است اکنون که تقاضای چین پس از رفع محدودیتهای کرونایی رو به بهبود است و عدم سرمایهگذاری در ظرفیت جدید تولید، رشد عرضه را محدود کرده است، روند صعودی خود را در سال ۲۰۲۳ از سر بگیرد و شمار رو به رشدی از آنها، احتمال بازگشت نفت به ۱۰۰ دلار را پیش بینی می کنند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته، شمار دکلهای حفاری گاز طبیعی، بیشترین میزان کاهش را از اکتبر سال ۲۰۱۷ داشت، در حالی که شمار دکلهای حفاری نفت بیشترین افزایش را از ژوئن گذشته پیدا کرد. مجموع دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا در هفته منتهی به ۱۰ فوریه، با دو حلقه افزایش، به ۷۶۱ حلقه رسید.