/
۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۷
با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت

فاز 14 پارس جنوبی رسما به بهره برداری رسید

آخرین پالایشگاه میدان گازی عظیم پارس جنوبی روز پنجشنبه با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت به بهره داری رسمی رسید.
کد خبر : ۵۲۶۶۰

به گزارش  نبض نفت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت، این پالایشگاه سیزدهمین پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است و با تکمیل آن دیگر پالایشگاهی برای این میدان مشترک ساخته نخواهد شد.

سکوهای این فاز پیش‌تر در موقعیت خود نصب شده بودند و چهار ردیف شیرین‌سازی گاز این پالایشگاه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ هم‌زمان با آغاز به‌کار دولت سیزدهم عملیاتی شدند.

اعتبار اجرای مگاپروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی برای حفاری، ساخت و نصب سکوهای دریایی، تأمین و اجرای خطوط لوله دریایی و تأسیسات دریایی برابر با ۵.۲ میلیارد دلار بود.

این فاز که ایرانی‌ترین فاز پارس‌جنوبی نیز لقب گرفت با استفاده ۷۰ درصدی از تجهیزات ایرانی، رکورد استفاده از تجهیزات ایرانی در پروژه‌های مشابه خود را شکست.

با بهره‌برداری از این فاز روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شهری (متان) و ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد، همچنین سالانه یک میلیون تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی تولید می‌شود.

رئیس‌جمهوری: فاز ۱۴ جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار «ما می‌توانیم» است

سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه (۱۱ اسفندماه) در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی، در استان بوشهر و در آیین بهره‌برداری رسمی از فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی به‌عنوان ایرانی‌ترین فاز این مجموعه ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان به‌ویژه سالروز ولادت صاحب‌الزمان (عج) اظهار کرد: امروز، روز بسیار خوشحال‌کننده‌ای است، زیرا شاهد بهره‌برداری رسمی از یکی از جلوه‌های اراده قوی و کار و تلاشی ماندگار در این منطقه هستیم.

وی افزود: بهره‌برداری از فاز ۱۴ مجموعه پالایشگاه پارس جنوبی جلوه عزم و اراده بلند و تحقق شعار ما می‌توانیم است که با همه وجود اجرایی شده، مجموعه‌ای که با دست توانمند ایرانی، با کالای ایرانی، طراحی، مشورت و با اجرای متخصصان و کارگران ایرانی اجرا شده است.

رئیس‌جمهوری با قدردانی از همه دست‌اندرکاران، مجریان، متخصصان و به‌ویژه کارگرانی که زیر آفتاب طاقت‌فرسای این منطقه برای ساخت این پالایشگاه تلاش کردند، گفت: امروز منافع این پالایشگاه و محصولات آن می‌تواند بخش‌های مهمی از صنعت نفت و انرژی کشور را فعال کند.

رئیسی با بیان اینکه امروز اقتصاد انرژی یکی از مزیت‌های بزرگ برای کشور ماست، تصریح کرد: همه بخش‌های مختلف باید برای فعال‌تر کردن اقتصاد انرژی تلاش کنند.

وی همچنین با اشاره به بازدید از پروژه ایران ال‌ان‌جی، گفت: این پروژه از سال ۹۲ با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم متوقف مانده بود، اما با تلاش‌ها در یکسال‌ونیم گذشته به پیشرفت‌های قابل‌توجهی رسیده و خسارت‌های وارد شده در ۱۰ سال گذشته به این پروژه به‌طور حتم باید جبران شود.

رئیس‌جمهوری به موضوع سوختن گازهای ارسالی به مشعل‌ها در پارس جنوبی اشاره و اعلام کرد: خوشبختانه وزیر نفت نوید داده است که سوختن این گازها با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان مهار و برای رفع ناترازی انرژی کشور استفاده خواهد شد.

وی توجه به کارگران را مورد تأکید قرار داد و گفت: رویکرد اتخاذ شده مبنی بر اینکه هم پیمانکار مورد حمایت قرار گیرد و هم پیمانکار، کارگران را مورد حمایت قرار دهد، قابل تقدیر است.

رئیسی افزود: تحت هیچ شرایطی نباید حق کارگران نادیده گرفته شود و حتی یک ماه حقوق آنها به تعویق بیفتد. اگر در اعتبارات پروژه‌ها کاستی وجود دارد نباید در حقوق و دستمزد کارگران لحاظ شود.

رئیس‌جمهوری توجه وزارت نفت به مسئولیت‌های اجتماعی در استان‌های نفت و گازخیز را ستودنی دانست و تصریح کرد: مردم مناطقی که لوله‌های گاز و نفت از آنجا عبور می‌کند، انتظار دارند از مواهب استخراج و انتقال انرژی در زمینه محرومیت‌زدایی و ایجاد جاده، مدرسه و خانه بهداشت بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در کنار مدیریت تولید اظهار کرد: وزارت نیرو وظیفه دارد مدیریت مصرف را اعمال و با کمک صداوسیما و تریبون‌داران به فرهنگ‌سازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف بپردازد.

رئیسی با قدردانی از تلاش‌های هشت شرکت همکار با وزارت نفت و بنیاد مستضعفان در تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، از بانک‌ها و بخش‌های مهم اقتصادی برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دعوت کرد و گفت: اگر نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید به‌ویژه در حوزه انرژی هدایت شود، برای توسعه اقتصادی بسیار مؤثر خواهد بود، زیرا هم سبب سرمایه‌گذاری مفید و خودکفایی شده و هم جلوه‌ای از اقتصاد مقاومتی در کشور است.

رئیس‌جمهوری تکمیل و بهره‌برداری از پالایشگاه بزرگ فاز ۱۴ پارس جنوبی به همت متخصصان ایرانی را نماد و نمود عینی تحقق شعار تولید، اشتغال‌آفرین و دانش‌بنیان سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و گفت: دشمن به‌دلیل برخی ضعف‌ها در کشور به‌دنبال ایجاد اختلال و توقف در روند توسعه کشور بود، اما متخصصان و کارگران ایرانی با طراحی، اجرا و تکمیل این پروژه نشان دادند که نه‌تنها متوقف نخواهند شد، بلکه این‌چنین قدرت و توان خود را به رخ دشمنان می‌کشند.

وی پالایشگاه ۱۰۰ در صد ایرانی فاز ۱۴ پارس جنوبی را از مؤلفه‌های اقتدارآفرین همسو با تحقق ایران قوی عنوان و اظهار کرد: تقویت و توسعه این بخش از اقتصاد به‌عهده وزارت نفت و شرکت‌های تابع آن است که باید توأمان ادامه یابد.

وزیر نفت: ارزش ۳.۵ میلیارد دلاری سالانه فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه فاز 14

وزیر نفت در آیین بهره‌برداری رسمی از فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۲.۷ میلیارد دلاری در بخش خشکی این فاز، از ارزش ۳.۵ میلیارد دلاری محصولات تولیدی از خوراک این پالایشگاه خبر داد و گفت: در دو سفر رئیس جمهور در دولت سیزدهم به استان بوشهر، ۵ هزار میلیارد تومان بابت اجرای پروژه‌های مسئولیت اجتماعی این استان نفت و گازخیز اختصاص یافت.

جواد اوجی روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری رسمی از فاز ۱۴ پارس جنوبی و چند طرح پتروشیمی در حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، اعلام کرد: توسعه این میدان از سال ۷۶ به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا آغاز شد، امروز به لطف پروردگار روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز (بیش از همسایه قطری) و ۷۵۰ تا ۸۰۰ بشکه میعانات گازی در روز از این میدان مشترک گازی برداشت می‌شود و ۳۷ سکوی دریایی وجود دارد که با توان متخصصان داخلی بنا شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه امروز ۲۱ مجتمع پتروشیمی فعال در منطقه ویژه پارس داریم، تأکید کرد: خوراک همه مجتمع‌های پتروشیمی از میدان مشترک گازی پارس جنوبی تأمین می‌شود و سالانه نزدیک به ۳۹ میلیون تن محصول پتروشیمی از خوراک تأمین‌شده از میدان پارس جنوبی در کشور تولید می‌شود.

بهره‌برداری از بخش دریایی فاز ۱۱ پارس جنوبی تا ۲ ماه آینده

وزیر نفت تأکید کرد: امروز آخرین پالایشگاه پارس جنوبی به بهره‌برداری می‌رسد و قول می‌دهم ظرف یک تا دو ماه آینده، آخرین فاز پارس جنوبی در حوزه دریا (فاز ۱۱) که ۲۰ سال تنها قرارداد و کاغذ برای آن ردوبدل می‌شد، به همت صنعتگران و مردان این صنعت و توان متخصصان و مشاوران به بهره‌برداری برسد و پرونده سکوها و بهره‌برداری از پارس جنوبی بسته شود و پس از آن وارد مرحله فشارافزایی می‌شویم.

اوجی بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی برداشت شده که ارزش آن نزدیک به ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است، در مناطق پارس جنوبی، کنگان و عسلویه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده، اما ارزش گاز طبیعی و فرآورده‌های گازی و پتروشیمی تا امروز ۴۱۴ میلیارد دلار بوده است که این رقم نشان از سودمندی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز دارد.

وی در تشریح دستاوردهای اجرای طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: از جمله دستاوردهای این فاز که تنها در بخش خشکی آن ۲.۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است، سالانه ۳.۵ میلیارد دلار ارزش فرآورده‌های تولیدی خواهد بود و با تکمیل این طرح روزانه بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه تزریق و نزدیک به ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌شود که ارزش هر بشکه آن بیش از نفت است.

وزیر نفت ادامه داد: با اجرای کامل این فاز سالانه یک میلیون تن اتان و یک میلیون تن ال‌پی‌جی تولید می‌شود که خوراک مجتمع‌های پتروشیمی‌ها خواهد بود، یعنی جدای از افزایش گاز طبیعی کشور، خوراک پتروشیمی‌ها نیز تأمین می‌شود.

اوجی تأکید کرد: امروز سه طرح دیگر شامل پتروشیمی گلایکول پارس، بلوک دوم نیروگاه بعثت و طرح ساخت ۹ مخزن ذخیره‌سازی متانول پتروشیمی عسلویه به برکت ایام شعبانیه بهره‌برداری می‌رسد که ارزش این طرح‌ها ۳ میلیارد دلار است.

استفاده ۷۰ درصدی صنایع نفت و گاز از توان داخلی‌ها

وی به استفاده ۷۰ درصدی از توان سازندگان داخلی در صنایع نفت و گاز اشاره و بیان کرد: برنامه‌های توسعه‌ای مطلوبی داریم و به نیروهای صنعت نفت افتخار می‌کنیم و امروز با اطمینان می‌گوییم که حتی یک نفر نیروی خارجی نداریم و همه کارها به همت متخصصان داخلی انجام می‌شود.

وزیر نفت افزود: امروز صنایع نفت و گاز کشور بیش از ۷۰ درصد از توان سازندگان داخلی استفاده می‌کند. استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شده است، در آغاز به‌کار دولت سیزدهم ۱۵۰ شرکت طرف قرارداد بود، در حالی که امروز حدود ۵۵۰ شرکت دانش‌بنیان طرف قرارداد صنعت نفت ارزیابی شده و در بخش بالادست و پایین‌دست فعالیتشان را آغاز کرده‌اند.

تأمین مطلوب سوخت زمستانی در زمستان سرد امسال

اوجی همچنین با اشاره به تأمین مطلوب سوخت زمستانی در زمستان سرد ۱۴۰۱ گفت: برای تأمین گاز زمستان امسال از فاز ۱۴ پارس جنوبی بهره‌برداری کردیم، روزهایی داشتیم که ۲۱ استان منهای صفر درجه دما داشتند، اما به همت دولت و همکاران صنعت نفت، با اقدام‌های جهادی ناترازی ۲۴۰ میلیون مترمکعبی مدیریت شد و مشکل‌ساز نشد.

ثبت رقم بی‌سابقه تولید یک میلیارد مترمکعبی گاز در کشور

وی افزود: امسال بالاترین رقم تولید گاز با نزدیک به یک میلیارد مترمکعب گاز خام و بالاترین رقم فرآورش گازی در ۲۳ پالایشگاه گازی و بالاترین مقدار انتقال گاز نیز در کشور ثبت شد و با توجه به سرمای کم‌سابقه، با حمایت دولت و لطف صنعتگران مشکلی در تأمین گاز نیروگاه‌ها نداشتیم.

اختصاص ۵ میلیارد تومان به حوزه مسئولیت اجتماعی در استان بوشهر

وزیر نفت در تشریح ارقام اختصاص‌یافته به طرح‌های مسئولیت اجتماعی از سوی صنعت نفت گفت: از نماینده ولی‌فقیه در استان و نمایندگان استان بابت حمایت و کمک‌هایشان در اجرای پروژه‌ها تشکر و قدردانی می‌کنم که امروز ۷۰ درصد گاز کشور از این میدان بهره‌برداری می‌شود که به لطف خدا و پشتیبانی این عزیزان بوده است.

اوجی تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کمک مسئولیت اجتماعی داشتیم که در سفر نخست یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه تعریف کردیم. با احتساب سفر دوم با ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، این عدد به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رسیده و افتخار می‌کنیم که بالاترین رقم تخصیص اعتبار به طرح‌های مسئولیت اجتماعی در ۱۷ ماه فعالیت دولت سیزدهم ثبت شده است.

اوجی تأکید کرد: وزارت نفت در طول هشت سال گذشته در دولت‌های پیشین، ۸ هزار میلیارد تومان در زمینه مسئولیت اجتماعی سرمایه‌گذاری کرده است، اما در همین یک سال و نیم گذشته از دولت سیزدهم، نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه مسئولیت اجتماعی در سراسر کشور تعریف شده که بیشتر در استان بوشهر به لحاظ نفت‌خیز و گازخیز بودن آن است.

موافقت رئیس‌جمهوری برای اجرای ماده ۱۰

وی همچنین از تصویب ماده ۱۰ قانون حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت با موافقت رئیس‌جمهوری خبر داد و گفت: کارکنان صنعت نفت از سال ۹۲ یک خواسته داشتند که به‌حق بود به نام ماده ۱۰ که باید از رئیس‌جمهوری از این بابت تشکر ویژه کنم که خواسته همکاران ما از سال ۹۲ را که تبدیل به یک دغدغه شده بود، در شورای حقوق و دستمزد بررسی و برای اجرای ماده 10 برای کارکنان صنعت نفت موافقت شد.

وزیر نفت افزود: در سال‌هایی که تحریم‌های به قول خودشان فلج‌کننده داشتیم، بالاترین سقف صادرات از سال ۹۷ تاکنون شکل گرفت و سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌ها صورت گرفته و امنیت انرژی نیز تأمین شده است و در تابستان و زمستان نگذاشتیم که مردم در تأمین امنیت انرژی دچار مشکل شوند و ایام عید نوروز را قول می‌دهیم که بدون مشکل سپری کنیم و بابت همه این تلاش‌ها، از همه همکاران خودم، پیمانکاران، مشاوران و نیروهای متخصص و فعالان عرصه صنعت نفت تشکر می‌کنم و خسته نباشید می‌گویم.

وی تأکید کرد: قول می‌دهیم که در بحث تأمین امنیت انرژی و تأمین منابع مالی و ارزی موردنیاز کشور، تمامی تلاش خود را در صنعت نفت به‌کار گیریم و با توجه به اتفاق‌های که در بازار ارز رخ داده و دسیسه دشمن بوده است، امیدواریم روز به روز به درآمدهای ارزی افزوده شود و سر دشمن به سنگ خواهد خورد.

گفتنی است در سفر رئیس جمهوری به استان بوشهر، جواد اوجی وزیر نفت، علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد وحیدی وزیر کشور، پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور و غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری وی را همراهی می‌کردند.

فتاح: فاز ۱۴ تجسم عینی اقتصاد مقاومتی  است

سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در این مراسم با بیان اینکه فاز ۱۴ پارس جنوبی مرز دانش در عرصه نفت و گاز در دنیاست، گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی تجسم عینی اقتصاد مقاومتی و اراده ملت ایران است.

وی اظهار کرد: در فازی حضور داریم که یک فرد خارجی در آن حضور ندارد و ۱۰۰ درصد آن ایرانی است. آنها (خارجی‌ها) ما را رها و فکر می‌کردند کار روی زمین می‌ماند، اما کار روی زمین نماند و پایان یافت، هرچند زمان‌بندی برای تکمیل آن دور از ذهن بود، اما این فاز امروز به بهره‌برداری رسید.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تصریح کرد: این بنیاد همه امکانات خود را در خشکی و دریا در اختیار طرح‌های توسعه‌ای دولت قرار خواهد داد و اگر مکان و جایی دیگر هم باشد فعالیت خواهد کرد و البته آمادگی خود را برای مدیریت بهره‌برداری طرح نیز اعلام می‌کنیم.

فتاح اظهار کرد: پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی تجسم عینی اقتصاد مقاومتی و اراده ملت ایران است که مردم برکات این طرح را مشاهده خواهند کرد، البته مردم در همین زمستان سخت امسال هم از برکات این طرح استفاده کردند، همچنین به گفته وزیر نفت این پروژه ظرف مدت یک سال می‌تواند سرمایه‌گذاری به‌کار رفته را برگرداند.

وی با بیان اینکه این پروژه مرز دانش در عرصه نفت و گاز در دنیاست، گفت: این پروژه تأکیدی که مقام معظم رهبری روی دانش بومی و خوداتکایی داشتند به روز رسانده است.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر