/
۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸

ماجرای تعطیلی پتروشیمی دهلران و بیکاری ده‌ها نفر چه بود؟

کد خبر : ۵۶۲۶۶

به گزارش نبض نفت به نقل از روابط عمومی، پتروشیمی دهلران یکی از بزرگترین صنعت هایی است که میتوان رونق اقتصادی چشمگیری را در استان ایلام ایجاد کند.

در واقع شرکت­‌های بزرگ پتروشیمی بایستی جهت توسعه­ پایدار خود ابتدا به ارزیابی شرایط موجود و بررسی نقاط قوت و ضعف خود و رقیبان پرداخته و بر اساس آن تصمیمات استراتژیک در جهت رشد این صنعت گرفته شود، اما در استان ایلام برخلاف سایر نقاط کشور و جهان عمل می‌شود و به جای اینکه در جهت رشد و توسعه گام برداشته شود، در جهت بیکاری بیش از ۲ هزار کارگر پتروشیمی دهلران حرکت می‌کنند!

زمزمه‌هایی از تعطیلی...

این مجتمع یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرای استان ایلام است که در شهرستان دهلران قرار دارد و بر اساس طرح مصوب مقرر شد، این مجتمع پس از بهره‌برداری نهایی سالانه بیش از ۶۵۰ هزار تن اتیلن، پروپیلن، بنزین پیرولیز تولید و نفت سنگین به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کند اما در چند روز اخیر زمزمه‌هایی در خصوص تعطیل شدن آن به گوش می‌رسد.

لازم به ذکر است، قبل از شروع به کار دولت سیزدهم کمتر از ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که این میزان در شرایط فعلی به بیش از ۴۸ درصد رسیده است.

۶۳ درصد از نیروهای پتروشیمی دهلران بومی هستند

درگاه مدیر سایت پتروشیمی دهلران هفته گذشته در نشست شورای اشتغال استان ایلام با بیان اینکه ۶۳ درصد از نیروهای پتروشیمی دهلران بومی هستند، گفت: بهمن ۱۴۰۰ تعداد ۹۸۹ نفر در این مجموعه مشغول کار بوده اند که این میزان آمار اشتغالزایی در اسفند ماه سال گذشته به ۲ هزار و ۳۹۵ نفر افزایش پیدا کرده است.

به گفته درگاه با رفع موانع و تخصیص نقدینگی، افق ما برای پایان سال ۱۴۰۲ حدود سه هزار و ۹۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد بود.



تعدیل ۳۰ درصد نیروهای پتروشیمی در روز کارگر!

رشیدی یکی از کارگران پتروشیمی دهلران در اینباره به خبرنگار فارس گفت: روز کارگر مصادف با ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری ۳۰ درصد از نیروهای این شرکت تعدیل شدند و به نیروهای شرکت‌های پیمانکاری دسته سوم و چهارم که بخش عمده‌ای از پتروشیمی هستند اعلام شد که دیگر سرکار حاضر نشوند.

تعلل در پرداخت صورت وضعیت‌ها یکی از مشکلات اصلی پتروشیمی است

یکی دیگر از کارگران پتروشمی به خبرنگار فارس ایلام گفت: پروژه ای که بیش از ۲ هزار نیروی فعال داشته اکنون به خاطر تعلل پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط کارفرمای اصلی این پروژه، دچار مشکلات فراوان شده و شرایط سختی را برای کارگران به وجود آورده است.

۲ هزار نیرو بیکار می‌شوند

یکی دیگر از کارگران این مجموعه صنعتی به خبرنگار فارس گفت: بعد از دو ماه وقفه و تعدیل نیروها، شرکت‌های پیمانکاری دسته سه و چهار، نوبت به تسویه نیروهای شرکت‌های اصلی دسته دو و یک پتروشیمی دهلران رسیده است، اگر این اتفاق رخ دهد ۲ هزار نفر نیروی بومی که بیشتر جوان و در حال تشکیل خانواده هستند در خطر بیکاری قرار می‌گیرند.

پیشرفتی که حاصل نشد !

به گفته مسئولان و طی بازدید اخیر استاندار در هفتم اردیبهشت ماه، قرار بود این پروژه با تسریع در عملیات‌های اجرایی و عمرانی پیشرفت بیشتری داشته باشد اما عملا چنین نبود.

حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام نیز شامگاه دوشنبه هفته جاری در تماس تلفنی با عبدالحسین بیات مدیر عامل صندوق‌های بازنشستگی نفت، این موضوع را پیگیری کرد و وی شایعه هرگونه تعطیل شدن پتروشیمی را رد کرد.

استاندار ایلام نیز گفت: با توجه به این‌ که پروژه‌ی پتروشیمی دهلران از پیمان‌های متعددی تشکیل شده ممکن است در یک پیمان، کار به اتمام رسیده باشد اما این به منزله‌ تعطیلی پروژه نیست.

به دنبال تامین مالی هستیم ...

بیات مدیر عامل صندوق‌های بازنشستگی نفت نیز در این رابطه گفت: در جهت تأمین پایدار منابع مالی مورد نیاز پروژه و تقویت سرعت تکمیل پروژه به دنبال تامین مالی به روش ال‌سی یا اعتبار اسنادی بین‌المللی هستیم.

براساس اعلام مدیرعامل صندوق‌های بازنشستگی نفت، پروژه‌های پتروشیمی دهلران و NGL دهلران از جمله پروژه‌های اولویت‌‌داری است که تلاش‌ها در جهت تکمیل آنها ادامه دارد.

اجتماع کارگران

از طرفی صبح دیروز بر خلاف صحبت‌های شب گذشته استاندار ایلام و مدیرعامل صندوق بازنشستگی نفت کشور کارگران این مجتمع صنعتی در اعتراض به تعطیلی پتروشیمی دهلران مقابل فرمانداری دهلران تجمع کردند و خواستار پیگیری جدی راه اندازی مجدد پتروشیمی شدند.

این کارگران بیکار شده با در دست داشتن پلاکاردهایی همچون، «پتروشیمی دهلران را تعطیل نکنید» و «تعطیلی پتروشیمی دهلران یعنی آغاز فاجعه بزرگ» و «تعطیلی پتروشیمی دهلران یعنی بیکاری ۲ هزار نفر» صحبت های مسئولان را در رابطه با نقض شایعه تعطیل شدن پتروشیمی دهلران رد کردند.

در همین راستا لطیف صادقی فرماندار ویژه دهلران نیز در نشست با جمعی از کارگران و پیمانکاران پتروشیمی دهلران که در فرمانداری تجمع کرده بودند، اظهار کرد: در طول این مدت که شایعه تعطیلی پتروشیمی دهلران مطرح شده، استاندار ایلام، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداری ویژه شهرستان و اعضای شورای تامین استان و شهرستان پیگیر امور بوده و رایزنی‌های لازم در این زمینه انجام شده است و همه حامی نیروهای بومی و ادامه روند کاری پروژه هستند.

وی افزود: چه طور ممکن است پروژه ای با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و این حجم سرمایه گذاری تعطیل شود، همه مسئولان با استفاده از همه ظرفیت ها پای کار هستند و بی شک از حق و حقوق نیروهای بومی و این پروژه دفاع می‌کنند، مجموعه پیگیری‌ها و رایزنی‌های همه مسئولان در راستای جلوگیری از تعطیلی پروژه و بیکار شدن نیروهای شاغل در آن هستند.

بازدید نماینده نهاد ریاست جمهوری از پروژه

از طرفی سرمایه گذار ان.جی.ال ۳۱۰۰ دهلران گفت: درآمدزایی از محل خوراک ان.جی.ال هزینه کار و پیشرفت پتروشیمی می‌شود و زمانی که پتروشیمی دهلران بهره برداری شود مجددا خوراک به پتروشیمی دهلران وارد خواهد شد و این منوط به تعهد سرمایه گذار به مجموعه مدیریت استان است.

سرمایه گذار پتروپالایش و پتروشیمی و ایستگاه تقویت فشار همه بر ادامه کار و فعالیت پروژه‌ها تاکید دارند و نماینده نهاد ریاست جمهوری هم روز گذشته از پتروشیمی بازدید و در جریان همه امور قرار گرفته‌اند.

روند کار در پتروشیمی کند شده است

عبدالحسین بیات مدیر عامل صندوق بازنشستگی نفت در تماس تلفنی فرماندار دهلران، گفت: پتروشیمی دهلران تعطیل نمی‌شود و مقداری روند کار با توجه به کمبود منابع کند شده است که مجموعه رایزنی‌ها برای جذب اعتبار و سرعت بخشی پروژه ادامه دارد.

مدیر عامل صندوق بازنشستگی نفت هم قول داد که فعالیت پتروشیمی دهلران ادامه دارد و دغدغه ها را درک می‌کند.

نماینده مردم پاسخگوی افکار عمومی نیست !

لازم به ذکر است بهزاد علیزاده نماینده حوزه جنوب در مجلس شورای اسلامی به تماس خبرنگار فارس در این رابطه پاسخ نداد.

تعطیلی پتروشیمی دهلران تبعات اجتماعی زیادی برای استان خواهد داشت باید دید آیا مسئولین شهرستان و استان چه اقدامی خواهند کرد.

پتزوشیمی دهلران محصولاتی از قبیل اتیلن به میزان ۶۲۰ هزار تن، پلی پروپیلن ۱۴۰ هزار تن، نفت کوره ۴۹ هزار تن و بنزین پیرولین ۴۳ هزار تن تولید می‌کند.

خوراک فاز اول از ال‌ان‌جی‌ال ۱۳۰۰ دهلران با فاصله ۵۵ کیلومتر آب پروژه به میزان ۲۱ میلیون مترمکعب از سد مخرجی دویرج و برق نیز از نیروگاه صبا دهلران که داخل پلان وجود دارد تامین می‌شود.

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر