نبض نفت _ هیثم الغیص، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هفته گذشته به تهران آمد و با سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت دیدار کرد. در حاشیه این سفر، پایگاه خبری شانا (شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی) با وی گفتوگویی انجام داد که پس از انتشار مورد توجه بسیاری از رسانههای داخلی و جهان قرار گرفت.
رویترز با بازنشر این مصاحبه، نوشت که دبیرکل اوپک از بازگشت کامل ایران به بازار نفت با لغو تحریمها استقبال خواهد کرد.
رویترز در ادامه به بخش دیگری از صحبتهای الغیص اشاره کرده که گفته بود ما معتقدیم که ایران در میان اعضای خانواده خود، یعنی کشورهای عضو اوپک، بازیگری مسئول است.
این رسانه همچنین به صحبتهای الغیص درباره کاهش تولید داوطلبانه اوپک و تاثیر آن بر قیمت نفت نیز پرداخته است. الغیص در این بخش اعلام کرده که در اوپک سطح قیمت مشخصی را هدف قرار نمیدهیم. همه اقدامها ما، به این منظور گرفته میشود که تعادل مطلوبی در بازارهای جهانی داشته باشیم.
خبرگزاری بورس نزدک نیز رسانه دیگری بود که به موضوع سفر دبیرکل اوپک به ایران و این مصاحبه واکنش نشان داد.
این رسانه نیز از مصاحبه الغیص با شانا به بخش مربوط به بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی توجه کرد.
نزدک نیز خود را به استقبال اوپک از بازگشت نفت ایران اختصاص داد و از قول دبیرکل این سازمان ایران را یکی از اعضای مسئولیتپذیر در خانواده اوپک دانست.
اویلپرایس اگرچه به موضوع مصاحبه الغیص با شانا اشاره کرد اما تنها به بازنشر مصاحبه اکتفا نکرد و به سابقه تحریمها علیه صنعت نفت ایران نیز اشاره کرد.
بر اساس مطلب منتشر شده در اویل پرایس، دبیرکل اوپک از بازگشت ایران به بازار جهانی نفت پس از لغو تحریمهای آمریکا از تهران استقبال خواهد کرد.
این رسانه به بخش دیگری از صحبتهای الغیص اشاره کرد که گفته بود ما معتقدیم که ایران در میان اعضای خانواده خود، کشورهای عضو اوپک، بازیگری مسئولیتپذیر است. من مطمئن هستم که همکاری خوبی با هم و هماهنگ برای اطمینان از متعادل ماندن بازار همانطور که اوپک در سالهای گذشته به انجام خود ادامه داده است، وجود خواهد داشت.
اویل پرایس با بازخوانی آخرین تحریمها علیه نفت ایران، نوشت که دولت ترامپ در تلاش برای پایاندادن به برنامه هستهای ایران در سال ۲۰۱۶، تحریمهای ایالات متحده را مجدداً علیه ایران اعمال کرد. این تحریمها به طور خاص، از جمله، صنعت نفت و گاز ایران را هدف قرار داده است.
در نتیجه اقدام تنبیهی ایالات متحده، صادرات نفت و گاز ایران با مشکل مواجه شده است. البته برخی از قانونگذاران ایالات متحده امیدوار بودند که صادرات نفت ایران به طور کامل متوقف شود اما در عمل هرگز این اتفاق نیافتاد.
این رسانه تأکید کرده که از زمان اعمال مجدد تحریمها، بزرگترین خریدار نفت ایران چین و همچنین برخی از کشورهای متحد در خاورمیانه مانند سوریه بوده است.
اویلپرایس حتی به مذاکرات ایران و عربستان به عنوان دو عضو مهم اوپک نیز اشاره کرده و نوشت که ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین در تلاش هستند تا روابط دیپلماتیک خود را بازگردانند. این دو در اوایل سال جاری میلادی توافق کردند که سفارتهای مربوطه خود را بازگشایی کنند و روابط اقتصادی نزدیکتری برقرار کنند.
پایگاه خبری بنزینگا رسانه دیگری بود که مصاحبه الغیص را بازنشر داد. این رسانه نوشت که دبیرکل اوپک از بازگشت کامل نفت ایران به بازارهای جهانی استقبال کرده و ایران را بازیکنی مسئولیتپذیر در بین اعضای اوپک میداند.
دبیرکل اوپک گفته است که این ائتلاف از بازگشت کامل ایران به بازار نفت در صورت لغو تحریم ها استقبال خواهد کرد.
الغیص اعلام کرد که ایران ظرفیت تولید قابل توجهی در مدت زمان کوتاهی را دارد.
لایو مینت، مارکت اسکیرینر و پایگاه خبری فورکس لایو نیز به سخنان الغیص واکنش نشان دادند و بخشهایی از این مصاحبه را بازنشر کردند.
ایران در سالهای اخیر با شدیدترین تحریمها علیه صنعت نفت خود با هدف به صفر رساندن صادرات نفت از سوی آمریکا روبهرو بوده است. با این حال دولت سیزدهم توانست با بازاریابیهای جدید و حفظ مشتریان قدیمی ایران در کنار توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی، صادرات نفت خود را افزایش دهد و در عمل تحریمها را بیاثر کند.
منبع :شانا