/
۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵

توئیت نماینده ولی فقیه در سمنان درباره بحران کم‌آبی استان

- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در توئیتی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، وضعیت کم‌آبی این استان را بحرانی توصیف کرد و توئیت زد: وضعیت آب در استان بیش از هر زمانی بحرانی است.
کد خبر : ۵۴۸۶۷

 نبض نفت _حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی در توئیتی با یادآوری آیه ٣٠ سوره انبیاء از قرآن کریم با مضمون «وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ» «و از آب هر چیز زنده‌ای را آفریدیم» به کم‌آبی محسوس آب در این استان اشاره و ابراز نگرانی کرد.

در توئیت هشدارگونه امام جمعه سمنان آمده است که «اگر برای حیات مردم استان سمنان تدبیر نکنیم، باید در برابر خداوند متعال و آیندگان پاسخگو باشیم.»

توئیت نماینده ولی فقیه در سمنان درباره بحران کم‌آبی استان+ عکس

کاهش فشار و در مواردی قطعی آب، از نگرانی‌های محسوس این روزهای مردم و مسوولان در استان سمنان است.

کمبود آب در ٢ شهر بزرگ استان سمنان یعنی شاهرود و سمنان بیشتر عنوان می‌شود؛ به طوری که در زمان اوج مصرف شهر سمنان به میزان ٣٠٠ و شهر شاهرود ٢۴٠ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارند.

نگاهی به وضعیت کم‌آبی استان سمنان

بنا بر اعلام شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در سال ۱۴۰۱، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در ١۴٠١ کاهش یافت و اکنون خروجی آب به ۲۵۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.

طبق گزارش‌های سال ۱۴۰۱، ورودی آب چشمه گل‌رودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان ۹۸۵ لیتر بر ثانیه، اما ظرفیت تامین آب استان ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است.

در اجرای طرح امید بخشودگی بهای آب مشترکان کم و خوش‌مصرف و افزایش تصاعدی تعرفه مشترکان بدمصرف، کمتر از پنج درصد مشترکان خانگی شهرهای استان سمنان بدمصرف بودند و این گفته گواه بر صرفه‌جویی مشترکان خانگی و بحران کم‌آبی در سمنان است.

استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفه‌جویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.

طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب استان سمنان، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در ١۴٠١ کاهش یافت.

ورودی آب چشمه گل‌رودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان ۹۸۵ لیتر بر ثانیه، اما ظرفیت تامین آب استان ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است.

میانگین بارندگی‌ استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر چنان در استان سمنان بالا است که اگر میزان آبی در ارتفاع ۲ متر و ۲۰ سانتیمتر زیر نور آفتاب داشته باشیم، در یکسال تبخیر می‌شود و این موضوع نشان از بحران کم‌آبی در سمنان است.

طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز استان سمنان، آب استحصال می‌شود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی سمنان تنها ۳۰ درصد آب با کیفیت است و دیگر چاه‌های آب دارای هدایت الکتریکی (ec) بالا است

۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی استان سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آب‌های سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین شده است.

از مقدار آب مصرف شده از محل منابع آب زیرزمینی، ۸۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش شرب و چهار درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود و از ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب سطحی مصرف شده، ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد در بخش صنعت است.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر