/
۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
هدف‌گذاری برای افزایش تولید نفت در دولت سیزدهم

روحانی کشور را با کمترین رقم تولید نفت به رئیسی تحویل داد

آمارهای اوپک و نمایه‌های اقتصادی ایران نشان می‌دهد که تولید و صادرات نفت در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است و حالا آن‌گونه که مدیرعامل شرکت ملی نفت اعلام کرده، ایران به دنبال افزایش تولید روزانه نفت به میزان پیش از تحریم‌ها و تا ۳.۸ میلیون بشکه در روز است.
کد خبر : ۴۲۳۶۴

 نبض نفت- پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷، صادرات نفت ایران و به دنبال آن درآمدهای این بخش با کاهش همراه شد.

اگرچه صادرات نفت ایران هیچگاه به صفر نرسید اما کاهش چشمگیری را تجربه کرد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، استفاده از راهکارهای مختلف برای افزایش فروش و صادرات نفت با وجود تحریم‌ها مورد توجه قرار گرفت تا آنجا که به گواهی آمارهای اقتصادی، اکنون شرایط صادرات نفت بهتر است.

همچنین دسترسی به منابع مالی ایران در خارج از کشور نیز بهبود داشته است.

«جواد اوجی» زمانی که به عنوان وزیر پیشنهادی نفت دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد، یکی از مهمترین برنامه‌های خود را افزایش فروش و صادرات نفت ایران عنوان کرد که از مسیرهای مختلف مانند تهاتر با کالا یا سرمایه انجام خواهد شد.

وزیر نفت در همان زمان تاکید کرد که ایران خود را معطل توافق و رفع تحریم‌ها نمی‌کند و صادرات نفت خود را افزایش خواهد داد. موضوعی که حالا بعد از ۱۰۰ روز از روی کار آمدن دولت سیزدهم مشخص شده که برای آن برنامه وجود داشته و اوجی پس از آنکه به طبقه پانزدهم وزارت نفت رفت، افزایش صادرات نفت را در اولویت اصلی خود قرار داد.

وی در مورد افزایش صادرات نفت ایران گفت: در دولت سیزدهم توفیقات خوبی در صادرات نفت و میعانات نفتی رقم خورد که با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی و خارجی صادرات رو به بهبود رفته است.

وزیر نفت البته تاکید کرده که وزارت نفت خود را معطل تحریم‌ها نمی‌کند و تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌ها و روش‌های مختلف فروش، توفیقات بیشتری حاصل شود.

افزایش صادرات نفت با وجود خلف وعده آمریکا در لغو تحریم‌ها

موفقیت ایران در فروش و صادرات نفت آن‌چنان چشمگیر بوده که رئیس‌جمهوری آمریکا را وادار به واکنش کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا آبان ماه در سخنانی که در عمل خلاف وعده‌های کاخ سفید برای لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و بازگشت واشنگتن به برجام است، خواستار کاهش خرید نفت ایران از سوی کشورهای وارد کننده شد.

بایدن که از یک سو از آمادگی آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه ایران سخن می ‌گوید و این وعده را بارها نیز تکرار کرده و از سوی دیگر، عملا در تکاپو برای تشدید این تحریم‌های ظالمانه است، در آستانه دیدار مجازی با رئیس‌جمهوری چین به عنوان اصلی‌ترین خریدار نفت ایران، گفت: عرضه نفت از سوی کشورهای تولیدکننده به میزان کافی وجود دارد تا کشورهای متقاضی نفت و محصولات نفتی، میزان واردات خود از ایران را به‌طور قابل توجهی کاهش دهند.

این اظهار نظرها نشان می‌دهد که ایران در فروش و صادرات نفت خود مسیر درستی را رفته است. آمارهای اقتصادی نیز نشان می‌دهد که رشد اقتصادی کشور با نفت بیشتر از رشد اقتصادی بدون نفت است که حکایت از افزایش درآمدهای نفتی ایران دارد.

«مصطفی نخعی» سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس نیز با بیان اینکه فروش نفت و فرآورده‌های نفتی از مهم‌ترین راه‌های تامین منابع ارزی کشور است، به ایرنا گفته بود که در چند ماه اخیر به‌دنبال تلاش‌های گسترده وزارت نفت، شاهد افزایش فروش نفت و فرآورده‌های نفتی و بازگشت منابع ارزی به کشور هستیم.

وی با قدردانی از وزارت نفت بابت تلاش‌های انجام‌شده برای افزایش فروش و صادرات نفت در شرایط تحریمی، گفت: منابع ارزی حاصل از نفت، گاز و میعانات گازی، رشد داشته که این رشد در ماه‌های باقی‌مانده از سال نیز ادامه خواهد داشت. علاوه بر آن‌که صادرات نفت به مشتریان قدیمی بیشتر شده، بازاریابی‌های جدیدی نیز انجام شده است.

همچنین «حسین حسین‌زاده» عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرده بود که امروز به‌دلیل اقدام‌های انجام‌شده، رقم صادرات نفت ایران با استناد به گزارش‌های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ افزایش قابل‌ملاحظه‌ای یافته‌ است.

منبع:ایرنا

مطالب پیشنهادی
منتخب سردبیر